Úvodní strana » Články
  • „Každý kousek hluboce zmrazené zeleniny u nás dostane svůj »rodný list«“, říká Vratislav Hruška

    AGRO Jesenice u Prahy a.s. je největším výrobcem hluboce zmrazené zeleniny v České republice. Z obalu jejich produktů se však zákazník nedozví jednu velmi pozoruhodnou věc: Mrazírna ve Vestci je energeticky zcela soběstačný závod. Provoz mrazírny tady pokrývají vlastní výrobou elektřiny v AGRU Jesenici a.s. a přebytek elektřiny ještě dodávají do sítě. O logisticky náročném výrobním procesu na zpracování zeleniny jsme hovořili s Ing. Vratislavem Hruškou, vedoucím divize Mrazírny Vestec AGRA Jesenice u Prahy a.s.

  • České zemědělství přitahuje investory.

    V zemědělském podniku 1. zemědělská a.s. Chorušice na Mělnicku hospodaří odpovědně ke krajině. Ředitele podniku, MVDr. Miroslava Hrdličky, jsme se zeptali, jak pečují o zvířata a zaměstnance a jaký efekt to má na jejich okolí.

  • „Zemědělství bylo sociální vždycky,“ říká majitelka ranče v Hoslovicích

    „Hlavně ten článek napište tak, aby z něj pak bylo jasné, že od nikoho nic nechci, hlavně peníze ne,“ kladla mi na srdce po skončení našeho rozhovoru majitelka ranče v Hoslovicích Terezie Daňková.

  • Jak to chodí v řeznictví?

    V polovině února navštívily děti v rámci agroenvironmentálního kroužku naše řeznictví a měly tak možnost dozvědět se více o řeznickém řemesle.

  • Interaktivní teorie

    Chladnější dny nutí žáky poznávat zemědělství z jejich školních lavic, a tak je teoretická výuka vedena nejen odborným výkladem a vzájemnou diskusí, ale také hrou.

  • Jízda zručnosti 2023

    Zemědělský svaz v rámci projektu Zemědělství žije! ve spolupráci s odbornými středními zemědělskými školami a učilišti (dále školy) pořádá regionální a republiková kola jízdy zručnosti traktorem s vlekem 2023.

  • Žáci základních škol malovali

    Žáci základních škol malovali výkresy na téma Zemědělské družstevnictví a Já a moje oblíbené jídlo.

  • Besedování v ZŠ Bronzová (Praha Lužiny)

    Na dva dny jsme se na konci listopadu 2022 vypravili do ZŠ Bronzová v Praze na Lužinách. V kinosále se nám postupně vystřídaly všechny ročníky prvního stupně.

  • Besedy pro žáky ZŠ Dukelská v Benešově

    Již podruhé jsme v rámci projektu Zemědělství žije! zavítali na Základní školu v Dukelské ulici v Benešově. Na besedě nás tentokrát čekali žáci 7. ročníků.

  • S novým školním rokem byly opět zahájeny Agroenvironmentální kroužky

    V rámci vzdělávacího projektu Zemědělství žije! i v tomto roce zajišťujeme agroenvironmentální kroužky na základních školách, a to především díky spolupráci Zemědělského svazu, zemědělských podniků a základních škol.

Aktuality

Projekt je realizován s finanční podporou
Ministerstva zemědělství.