Úvodní strana » Články
  • Mistrovství republiky jízdy zručnosti traktoru s vlekem se jelo ve Vysočina Areně

    Kraj Vysočina a firma Moreau Agri, dodavatel strojů pro zemědělství, uspořádaly v Novém Městě na Moravě ve Vysočina Areně 20. června 2024 akci nazvanou Zetor Show. Organizátoři nabídli veřejnosti bohatý program plný zábavy, hudby a soutěží. K vidění tu byly jak staré, tak i ty nejnovější stroje značky Zetor a akci využila k sebeprezentaci svých oborů také řada středních škol.

  • Střípky z DOD: Příběh potravin na Farmě Netluky (7. – 8. 6. 2024)

    Naučná stezka o více než dvaceti naučných zastaveních má za cíl ukázat a objasnit především dětem, jak vznikají potraviny, které jsou součástí jejich denní potřeby.

  • Zemědělský den v NZM

    Zemědělský svaz ČR uskutečnil 31. května 2024, tedy den před Dnem dětí, v Národním zemědělském muzeu Zemědělský den pro děti.

  • Známe finalisty Jízdy zručnosti

    Do celorepublikového kola, které se bude konat 20. června 2024 v Novém Městě na Moravě, postupují tito soutěžící:

  • Projekt „Zemědělství žije!“ je tu proto, aby přitáhl mladé lidi k zemědělství

    Už dvanáct let Zemědělský svaz ČR organizuje projekt Zemědělství žije!, který má zemědělství dětem a mladým lidem zatraktivnit. U veřejnosti stále panuje představa, že práce v zemědělství stojí na lopatě, vidlích a kupkách hnoje. Jistě, občas i lopata a vidle se použít musí, ale doba pokročila a do zemědělských provozů, ať už mluvíme o rostlinné, nebo o živočišné výrobě se dostávají nové technologie, takže se tyto provozy mění ve špičkové robotizované provozy.

  • Střípky z DOD: Zájem o komentované prohlídky v AGRO Jesenice byl enormní

    Tuto sobotu 25. 5. 2024 se v rámci Farmářských dnů otevřely veřejnosti brány a stáje zemědělského podniku AGRO Jesenice u Prahy a.s.

  • Francouzští studenti v ZD Ostaš

    Zemědělské družstvo Ostaš umožnilo francouzským studentům exkurzi do provozu robotické farmy v České Metuji.

  • Zemědělci otevírají své provozy veřejnosti

    Dny otevřených dveří realizují vybrané zemědělské podniky, školní statky a farmy po celé republice na míru dle vlastních možností. Letos se budou Dny českého zemědělství konat v pátek 21. června 2024 a v sobotu 22. června 2024, ale podniky se veřejnosti otevírají v průběhu celého roku! Na všechny Dny otevřených dveří jste srdečně zváni! Pro více informací nahlédněte do přehledu podniků, které už Dny českého zemědělství mají pevně stanoveny (pozn.: akce jsou seřazeny podle krajů, poté podle data).

  • Exkurze do mlékárny v Řetové

    V dubnu děti z agroenvironmentálního kroužku při ZŠ a MŠ v Němčicích navštívily mlékárnu v Řetové.

  • „Děti zajímají oba extrémy – mlýnek na obilí i nejmodernější sklízecí mlátička,“ říká Iva Horníková

    Územní organizace ZS ČR Hradec Králové realizuje z iniciativy Ivy Horníkové program pro děti na základních školách – besedy s workshopem a na ně navazující exkurze do zemědělských podniků. Zeptali jsme se Ivy Horníkové, proč považuje za důležité zasvěcovat děti do práce v zemědělství a jaký je o její program zájem ze strany dětí i učitelek.

Aktuality

Projekt je realizován s finanční podporou
Ministerstva zemědělství.