Úvodní strana » Články » Vystavují se nejen obrazy a sochy

Vystavují se nejen obrazy a sochy

Poslední březnový víkend proběhla v Lysé nad Labem výstava Jarní zemědělec, jejíž součástí byla i sekce Farma, kde byla představena mláďata mnohých hospodářských zvířat.

Děti z biologického kroužku Kravín Chorušice a přírodovědného kroužku farmy Tehov předvedly telátka plemen Jersey (Inplem Tehov), Holstein v černobílé i červenobílé variantě a Brown Swiss (1. zemědělská a.s. Chorušice), která byla na výstavu připravována v zázemí svých domovů už dlouho předem.

Děti tak měly možnost účastnit se vodění telat, zkusily si malé kravičky umýt, ostříhat a hlavně, prezentovat je široké veřejnosti. Na výstavě jim pak doplňovaly krmení, uklízely nepořádek a poskytovaly jim kartáčovací wellness.

Odměnou jim byl skvělý zážitek a odpolední relax s telátky přímo v jejich výstavních výbězích.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

Text a foto: Barbora Vítová

Aktuality

  • Jarní zemědělec 2024

    Na Výstavišti Lysá nad Labem právě probíhá 58. veletrh zemědělství, zahrádkářství a potravinářství, Jarní zemědělec 2024. Letošní ročník je spojen s výstavou zemědělské techniky. Náš stánek Zemědělství žije! najdete uprostřed zvířecího pavilonu. Navštivte nás, můžete si zasoutěžit v poznávání zvířat, zemědělských plodin, semen, či si zkusit své znalosti na naučné stezce o zemědělství. Jsme tu pro všechny věkové kategorie, od předškoláků po středoškoláky, až do neděle 24.3.

  • Zemědělství žije! i v Praze

    Prosinec byl pro nás ve znamení besed na základních školách v Praze. Navštívili jsme Základní školu Korunovační na Letné a Základní a mateřskou školu Jaroslava Seiferta na Žižkově. Povídání a poznávací soutěže doprovázela vánoční atmosféra a mnoho smíchu. Těšíme se na další setkání.

Projekt je realizován s finanční podporou
Ministerstva zemědělství.