Úvodní strana » Články » Nejen ve stáji aneb o životě hospodářských zvířat

Nejen ve stáji aneb o životě hospodářských zvířat

Zajímají vás hospodářská zvířata? Chcete se dozvědět něco o tom, jak žijí? Věděli jste, že i stáje dnes mohou být automatizované? A mnoho dalšího se můžete dozvědět na výstavě s názvem Nejen ve stáji.

Ve dnech 2. až 27. března 2020 v Knihovně Antonína Švehly v Praze 2 Slezské ulici 100/7  v budově Ústavu zemědělských a potravinářských informací pořádá Zemědělský svaz České republiky v rámci projektu Zemědělství žije! podpořeného Ministerstvem zemědělství druhý ročník zemědělské výstavy, tentokrát na téma chov hospodářských zvířat. Jejím cílem je přiblížit život hospodářských zvířat veřejnosti, studentům a dětem, ukázat kam se dnešní chov posunul a proč je důležité zachovat tuto výrobu, ale také odbourat mýty o zemědělství jako takovém.

Na výstavě bude možné se seznámit mimo jiné s informacemi o jednotlivých plemenech hospodářských zvířat, o nejmodernějších technologiích chovu jednotlivých druhů hospodářských zvířat, o požívaných krmivech nebo o využití nejmodernějších identifikačních prostředků pro označování zvířat.

Výstava bude také obohacena o informace o zvířatech zařazených mezi genetické zdroje tedy původní nezušlechtěná plemena zvířat, která jsou zařazena do Národního programu konzervace a využívání genetických zdrojů zvířat.

Výstavu podpoří ukázkami své práce také chovatelské svazy a Českomoravská společnost chovatelů, a.s., ale také samotná Knihovna Antonína Švehly, která ukáže i několik zajímavostí z historického knižního fondu.

V pondělí 2. března od 15 hodin se uskuteční tisková konference, o hodinu později bude připravena vernisáž výstavy a každý čtvrtek pak přednášky o moderním chovu, životních podmínkách zvířat a dopadům klimatické změny. Čtvrtek 5. března od 9 a 15 hodin pro veřejnost, další týdny pro zvané základní a střední školy.

Přijďte se podívat a proniknout do tajů moderní živočišné výroby.

 

 

 

Aktuality

  • Poskytli jsme záštitu soutěže Mladý zemědělec

    Poskytli jsme záštitu soutěže Mladý zemědělec, která je určena žákyním a žákům 7. a 8. tříd základních škol a jejím cílem je zvýšit povědomí žáků o zemědělství.

  • Zdravé stravování podpoří projekt „Půl talíře"

    Včera byla oficiálně zahájena kampaň projektu „Půl talíře“, který má za cíl propagovat zdravější stravování mezi Čechy. Tato kampaň, podpořená Evropskou unií a Farmou Bezdínek ze společnosti Dobré družstvo, klade důraz na konzumaci čerstvé zeleniny a ovoce jako nezbytné součásti vyvážené stravy.

Projekt je realizován s finanční podporou
Ministerstva zemědělství.