Úvodní strana » Články » Na návštěvě Salixu Morava a.s.

Na návštěvě Salixu Morava a.s.

Ve středu 9. září 2020 proběhl další Den českého zemědělství. Tentokrát jsme navštívili podnik Salix Morava a.s. v Horní Moštěnici.

Akce se uskutečnila na louce za administrativní budovou. Dopolední program byl vyhrazen pro školky a školy z blízkého okolí. Děti si prošly areál, kde na ně čekala naučná stezka se 14 otázkami týkajícími se zemědělství.

Na stanovištích vypomáhali studenti z přerovské Střední zemědělské školy, kteří pomohli dětem s otázkami. Za odměnu děti obdržely batůžky s dárky od sponzorů. Nechybělo ani občerstvení ve formě párku v rohlíku a nápoj. 

Odpolední program byl pro širokou veřejnost, která se sešla v hojném počtu. Při příchodu byli všichni poučení o opatření ohledně Covid-19, následně se zapsali do prezenční listiny a obdrželi dezinfekci. Nově příchozí děti si prošly naučnou stezku s rodiči.

Po celé odpoledne se děti mohly vyřádit na malém stohu z balíků slámy, mohly se projet na koni a oslíkovi nebo si vyzkoušet sázení květin. K dispozici měly i šlapací traktůrky.

Nechyběla ani ukázka hospodářských zvířat, malá výstava drobného ptactva a k vidění tu byla i moderní zemědělská technika. Z té děti nejvíce zaujal kombajn s lištou o délce 10 m.Moštěnice1.jpg

Moštěnice2.jpg

Aktuality

  • Poskytli jsme záštitu soutěže Mladý zemědělec

    Poskytli jsme záštitu soutěže Mladý zemědělec, která je určena žákyním a žákům 7. a 8. tříd základních škol a jejím cílem je zvýšit povědomí žáků o zemědělství.

  • Zdravé stravování podpoří projekt „Půl talíře"

    Včera byla oficiálně zahájena kampaň projektu „Půl talíře“, který má za cíl propagovat zdravější stravování mezi Čechy. Tato kampaň, podpořená Evropskou unií a Farmou Bezdínek ze společnosti Dobré družstvo, klade důraz na konzumaci čerstvé zeleniny a ovoce jako nezbytné součásti vyvážené stravy.

Projekt je realizován s finanční podporou
Ministerstva zemědělství.