Úvodní strana » Články » Clever farming nejen pro studenty BUDE AŽ V ROCE 2021

Clever farming nejen pro studenty BUDE AŽ V ROCE 2021

!!!!UPOZORNĚNÍ!!!!! VZHLEDEM K PŘESUNU TECHAGRA NA ROK 2021 (KVŮLI PREVENTIVNÍMU OPATŘENÍ V SOUVISLOSTI S KORONAVIREM) SE I SEMINÁŘE A EXKURZE PRO LETOŠNÍ ROK RUŠÍ

 

Zajímá vás moderní zemědělská technika? Víte přesně co vše obnáší precizní zemědělství? K čemu slouží výnosové mapy? Jak je to ve skutečnosti s používáním prostředků na ochranu rostlin? Jak nám napomáhá satelitní navigace? Kam směřuje vývoj v oblasti péče o zemědělskou půdu? Jak nám může pomoci chytré zemědělství? Nejen to, ale i mnohem více se dozvíte na přednáškách, které právě vám nabízíme u příležitosti konání veletrhu zemědělské techniky Techagro.

Zemědělský svaz České republiky v rámci projektu Zemědělství žije! ve spolupráci s Centrem precizního zemědělství, totiž připravil především pro studenty středních zemědělských škol, vyučující, ale i veřejnost, která se o tato témata zajímá, hned několik tematických přednášek. Pro školy budou navíc připraveny odborné exkurze k vybraným firmám, které vás provedou danou tématikou přímo u strojů.

Přednášky se uskuteční ve dnech 1. – 3. dubna 2020 na brněnském výstavišti v sále P1 v prvním patře nad pokladnami v hale P, a to vždy od 9:30. Ve středu se dozvíte vše o ochraně rostlin, čtvrtek bude věnován péči o půdu a pátek sklizni.

Po skončení přednášky nabízíme školám dle objednávek možnost navštívit tematické expozice s dojednanou komentovanou prohlídkou. Vybírat můžete z několika témat: traktory a sklízecí mlátičky, sklizeň pícnin a okopanin, ochrana a výživa rostlin či zpracování půdy.

Pro rezervaci přednášky i výběr exkurze prosím vyplňte objednávkový formulář v odkazu: https://drive.google.com

Vstupné pro školní zájezdy je v pátek zdarma, ostatní dny dle informací na www.bvv.cz/techagro

Případné dotazy k programu směřujte na kontakt: jelinkova@zscr.cz, či na tel: 604 818 093

Aktuality

  • Jarní zemědělec 2024

    Na Výstavišti Lysá nad Labem právě probíhá 58. veletrh zemědělství, zahrádkářství a potravinářství, Jarní zemědělec 2024. Letošní ročník je spojen s výstavou zemědělské techniky. Náš stánek Zemědělství žije! najdete uprostřed zvířecího pavilonu. Navštivte nás, můžete si zasoutěžit v poznávání zvířat, zemědělských plodin, semen, či si zkusit své znalosti na naučné stezce o zemědělství. Jsme tu pro všechny věkové kategorie, od předškoláků po středoškoláky, až do neděle 24.3.

  • Zemědělství žije! i v Praze

    Prosinec byl pro nás ve znamení besed na základních školách v Praze. Navštívili jsme Základní školu Korunovační na Letné a Základní a mateřskou školu Jaroslava Seiferta na Žižkově. Povídání a poznávací soutěže doprovázela vánoční atmosféra a mnoho smíchu. Těšíme se na další setkání.

Projekt je realizován s finanční podporou
Ministerstva zemědělství.