Úvodní strana » Články » Besedy pro žáky ZŠ Dukelská v Benešově

Besedy pro žáky ZŠ Dukelská v Benešově

Již podruhé jsme v rámci projektu Zemědělství žije! zavítali na Základní školu v Dukelské ulici v Benešově. Na besedě nás tentokrát čekali žáci 7. ročníků.

I přes to, že před sebou mají ještě více než 2 roky na základní škole, měly už některé děti jasno ve volbě dalšího studia na nedaleké střední zemědělce. Povídali jsme si o nových moderních technologiích v zemědělství, o významu „pohody“ zvířat při jejich chovu, ale i třeba o tom, jakou má zemědělství na našem území historii. Žáky nejvíce zaujala sekce, která se věnovala chovu skotu, jak vypadají moderní stáje a že doby, kdy stáj pro krávy vypadala temně a zatuchle jsou dávno za námi.

Na žádost vstřícných pedagogů budeme s besedováním pokračovat i ve druhé polovině školního roku. 

IMG_8644.jpg

IMG_8642.jpg

Aktuality

  • Jarní zemědělec 2024

    Na Výstavišti Lysá nad Labem právě probíhá 58. veletrh zemědělství, zahrádkářství a potravinářství, Jarní zemědělec 2024. Letošní ročník je spojen s výstavou zemědělské techniky. Náš stánek Zemědělství žije! najdete uprostřed zvířecího pavilonu. Navštivte nás, můžete si zasoutěžit v poznávání zvířat, zemědělských plodin, semen, či si zkusit své znalosti na naučné stezce o zemědělství. Jsme tu pro všechny věkové kategorie, od předškoláků po středoškoláky, až do neděle 24.3.

  • Zemědělství žije! i v Praze

    Prosinec byl pro nás ve znamení besed na základních školách v Praze. Navštívili jsme Základní školu Korunovační na Letné a Základní a mateřskou školu Jaroslava Seiferta na Žižkově. Povídání a poznávací soutěže doprovázela vánoční atmosféra a mnoho smíchu. Těšíme se na další setkání.

Projekt je realizován s finanční podporou
Ministerstva zemědělství.