Úvodní strana » Články » Nové aktivity v souvislosti s koronavirem

Nové aktivity v souvislosti s koronavirem

Zemědělství žije! Musí žít, abychom žili i my. Dnes to pociťujeme možná mnohem víc, než kdykoliv jindy. A proto považujeme od začátku zemědělství za jeden z nejdůležitějších oborů pro život. 

Pomoc s prací v zemědělských podnicích 

To je také důvod k tomu, abychom se v současnosti zaměřili v první řadě na pomoc zemědělským podnikům, které se mohou dostat do situace, kdy nebudou mít dostatek pracovníků na bezproblémový chod farmy. V případě, že je mezi vámi někdo, kdo by pro případ nouze byl ochoten nabídnou svou pomoc při dojení, péči o zvířata či při začínajících pracích na poli, určitě se zaregistrujte na webu Zemědělského svazu a my předáme tuto informaci podnikům, které v případě, že budou pracovníka potřebovat, vás zkontaktují. 

Jsme tu pro vás, dnes můžete i Vy pro všechny. Děkujme!!!

Odbouráváme mýty a soutěžíme

Pokud jste doma a staráte se třeba o své potomky, což v tuto chvíli vyžaduje mnohem více trpělivosti, než kdykoliv předtím, určitě oceníte jakoukoliv aktivitu navíc, která vaše děti na chvíli zabaví a přitom přinese něco naučného. Pak vás zveme na náš youtube kanál, kde je ke shlédnutí několik videí o zemědělství, v sekci materiály naleznete odkazy nejen na naučné materiály na google disku, ale i na interaktivní hry. 

V souvislosti se zrušenou výstavou Nejen ve stáji vás také zveme alespoň k virtuálním informacím v podobě krátké informace a malé vědomostní soutěže. Sledujte proto náš facebookový profil, kde každý den zveřejníme novou výzvu. 

 

 

Aktuality

  • Poskytli jsme záštitu soutěže Mladý zemědělec

    Poskytli jsme záštitu soutěže Mladý zemědělec, která je určena žákyním a žákům 7. a 8. tříd základních škol a jejím cílem je zvýšit povědomí žáků o zemědělství.

  • Zdravé stravování podpoří projekt „Půl talíře"

    Včera byla oficiálně zahájena kampaň projektu „Půl talíře“, který má za cíl propagovat zdravější stravování mezi Čechy. Tato kampaň, podpořená Evropskou unií a Farmou Bezdínek ze společnosti Dobré družstvo, klade důraz na konzumaci čerstvé zeleniny a ovoce jako nezbytné součásti vyvážené stravy.

Projekt je realizován s finanční podporou
Ministerstva zemědělství.