Úvodní strana » Články » Zdravé stravování podpoří projekt „Půl talíře"

Zdravé stravování podpoří projekt „Půl talíře"

Včera byla oficiálně zahájena kampaň projektu „Půl talíře“, který má za cíl propagovat zdravější stravování mezi Čechy. Tato kampaň, podpořená Evropskou unií a Farmou Bezdínek ze společnosti Dobré družstvo, klade důraz na konzumaci čerstvé zeleniny a ovoce jako nezbytné součásti vyvážené stravy.

Hlavní myšlenka projektu je jednoduchá, ale přitažlivá – každý talíř jídla by měl být z poloviny zaplněný zeleninou nebo ovocem. Projekt se zaměřuje zejména na matky s dětmi a generaci Z, což naznačuje snahu o pozitivní změnu stravovacích návyků již od mladého věku.

Farma Bezdínek, která je největším produkčním skleníkem pro pěstování rajčat v České republice, se může pochlubit tím, že dodává organicky pěstovaná rajčata po celých 12 měsíců v roce. Tato rajčata rostou v organickém kokosovém substrátu a využívají biologickou ochranu proti škůdcům.

Zvláštní pozornost byla věnována také prezentaci herečky Lindy Rybové, která se ujala role ambasadorky tohoto projektu. Během tiskové konference vystoupila s projevem, který vycházel z jejích osobních zkušeností se stravovacími návyky.

Další důležitou postavou na akci byl ministr zemědělství Marek Výborný, který vyjádřil podporu projektu, a Ing. Monika Zábojníková, iniciátorka projektu ze společnosti Farma Bezdínek, která zdůraznila, jak snadné je zařadit kvalitní zeleninu a ovoce do každodenního jídelníčku.

Na tiskovou konferenci byla také pozvaná Monika Nebeská, členka ZS ČR, předsedkyně Klubu zemědělských manažerek a předsedkyně představenstva ze společnosti ZD Všestary, která vyjádřila velikou radost nad projektem a optimisticky konstatovala, že se nám společně podaří zaujmout české spotřebitele.

Projekt „Půl talíře“ přináší také informace o zdravém stravování, recepty a návody na lepší životní styl.  https://pultalire.cz/

Měli jsme zde také příležitost ochutnat čerstvé produkty přímo od farmy Bezdínek. Tato iniciativa je významným krokem k zlepšení stravovacích návyků v České republice a ukazuje, že zdravé stravování může být součástí každé domácnosti. Zemědělský svaz ČR vyjádřil nadšení z tohoto projektu a pokud to bude možné, rád se do něj zapojí.

Aktuality

Projekt je realizován s finanční podporou
Ministerstva zemědělství.